Vasily Petrenko er neste års dirigent. Foto: Fred Olav Vatne

Ung Filharmoni i bilder

Ung Filharmonis sommersamling er over for denne gang. Fotograf Magnus Skrede var til stede og fanget alle de fine øyeblikkene.

UngFil er musikk, orkesterprøver, gruppeprøver, prat, latter og nerding, og enda litt mer musikk. Deltakerne Sandra Trøan (horn), Anne Victoria Tønnessen (fiolin) og Andreas Uppsata (slagverk) oppsummerer en uke med hardt arbeid og mye gøy.

Alle bilder er tatt av Magnus Skrede.

Prøver

Repertoar for årets sommersamling var Rachmaninoffs Symfoniske danser, fremført under ledelse av dirigent Mei-Ann Chen. Deltakerne beskriver stykket som både utfordrende, gøy og lærerikt.

– Man får følelsen av å være i et eventyr. De melodiske partiene er like fantastiske å spille som å høre på. En kan virkelig drømme seg bort i musikken, sier Anne Victoria.

– Mei-Ann Chen er veldig inspirerende. Hun behandlet oss omtrent som profesjonelle, sier Sandra.

– Stykket var ganske utfordrende og teknisk vanskelig, så jeg lærte mye. Det er ikke alltid det skjer så mye i slagverk, men nå fikk jeg virkelig kjørt meg, sier Andreas, som på grunn av koronarestriksjoner ble stående 30 meter unna dirigenten inne i prøvesalen.

⎢Les også: Samspill på 30 meters avstand

[metaslider id=4110 cssclass=»»]

Sosialt

Sommersamlingen fant sted på idylliske Rønningen folkehøgskole i Oslo. Mellom slagene ble det tid til fotball, rusleturer, quiz og kortspill. I tillegg arrangerte Mei-Ann Chen dirigentkurs for alle interesserte. Men det var om å gjøre å holde kohorten.

– Det var noen jeg kjente fra tidligere sommerkurs, men jeg har også blitt kjent med så mange andre, talentfulle musikere, sier Sandra, som var med på Ung Fil for første gang i år.

– De sosiale aktivitetene i starten av kurset gjør det lettere å bli kjent med de andre deltakerne. Folk er generelt veldig åpne for å få nye venner. Jeg synes det er et fint samhold og godt miljø, som merkes både i og utenfor orkesteret, sier Anne Victoria.

– De fleste på slagverk hadde jeg møtt før, og det var fint å se dem igjen. Men jeg fikk snakket med folk fra de andre instrumentgruppene også, sier Andreas.

⎢Les også: Vi begynte å snakke om musikk med én gang

[metaslider id=3892 cssclass=»»]

Samtaler

Formidling var tema for årets sommersamling. Det ble utforsket gjennom et seminar med teaterregissør Hanne Tømta, gruppesamtaler med både deltakere og instruktører, samt under orkesterprøvene. Instruktørene får mye ros fra deltakerne.

– De er utrolig dyktige. De har mye erfaring og mye å lære bort, og er veldig flinke til å instruere, sier Andreas.

– Det var interessant å diskutere temaer som ikke bare handler om å spille. Og så var det jo særlig spennende å høre instruktørene fortelle om hvordan det er å være orkestermusiker, for det er det jeg selv vil bli, sier Sandra.

⎢Les også: Hanne Tømta: – Både hodet og hjertet må skrus på

[metaslider id=4048 cssclass=»»]

Konsert

Endelig konsert! Deltakerne spilte i Marmorsalen på Sentralen 23. juni, og på Valdres sommersymfoni 24. juni. Neste gang de ses blir på høstsamlingen i Oslo 3.-7. oktober.

– Det var utrolig gøy å få spille i orkester igjen, det var lenge siden sist. Jeg ble veldig motivert og fikk mye inspirasjon til å øve, sier Sandra.

– Det er gøy å få spille med så mange flinke musikere. Jeg har definitivt planer om å søke igjen til neste år, sier Andreas.

⎢Les også: Mei-Ann Chen: Dirigenten som leste partiturer i smug

[metaslider id=4085 cssclass=»»]
Search